Gastrik Mide Balonu Tedavisi

Mide balonu işlemi yaklaşık 35 senedir uygulanılan bir işlemdir. İlk süreçte bilim insanları, mideye koydukları çeşitli balonlar sayesinde insanlarda kilo verme gözlemlemişlerdir. Mide balonu tedavisinin üzerinde bilim insanlarının yoğun mesaileri sonucu günümüz modern mide balonları elde edilmiştir. Şu an bu mide balonu tedavisi tüm dünyada tercih edilen ve güvenilen bir metottur.

Mide BalonuMide Balonu işlemi nedir?

Mide balonu, boşluğu doldurmak ve midenin yiyecek taşıma kapasitesini sınırlamak için mideye bir balon yerleştirilmesini içeren cerrahi olmayan bir kilo verme prosedürüdür. Balon, yerleştirildikten sonra, yemekle daha hızlı doyum hissetmenizi sağlar ve mide hacmini azaltır.

Mide Balonu işlemi nasıl gerçekleşir?

Mide balonu nasıl takılır? Mide balonu, endoskopik olarak gerçekleştirilir. Anestezi uygulanan hastamıza endoskopi cihazı ile ağızdan girilir. Kamera ile hastanın kontrolleri yapılır. Daha sonrasında içi boş bir şekilde olan mide balonunun içine Metilen (mavi) sıvısı enjekte edilir ve şişirilir. Mide hacimleri kişiden kişiye değişiklik gösterebildiği için mide balonun büyüklüğü de değişiklik göstermektedir.

Mide Balonu kimlere takılabilir? Kimlere uygundur?

  • Vücut Kitle İndeksi 27-34 aralığında olan kişiler.
  • Birçok yöntem uygulayıp sonuç alamamış kişiler.
  • Daha hızlı kilo vermeyi isteyen kişiler.
  • Obezite cerrahisi için zayıflatılması gereken hastalar.

Mide Balonunun avantajları nelerdir?

Gastrik Balon Cerrahisi basit, cerrahi olmayan ve hızlı bir işlemdir. Orta derecede sedasyon altında yapılır ve sadece yaklaşık 20 dakika içinde tamamlanır. Vücudunuzda herhangi bir iz bırakmaz ve ortalama olarak, sadece diyet ve egzersize kıyasla 3 kat daha fazla kilo kaybı sağlanır.

Mide Balonu sürekli midemde mi kalacak?

Mide Balonu prosedür olarak geçicidir. Balon genellikle 6, ve 12 aylık bir süre sonra çıkarılır. Bu süreç hasta ile doktorun belirlediği hedeflenen kiloya göre belirlenmektedir. Hasta belirlenen fazla kilosunu verdikten sonra endoskopik olarak mide balonu mideden çıkarılır.

Mide Balonu operasyon zamanı Mide Balonu 1

Mide Balonunun Eksi yanı var mıdır? Dezavantajı Nedir?

Balon midenin içindeyken ve balon çıkarıldıktan sonra mantıklı yeme alışkanlıkları ve egzersiz ile takip edilmesi gereken geçici bir prosedür olduğundan kalıcı değildir. Mide balonu takıldıktan sonra sürecin doğru takibi yapılmalıdır. Diyetisyen takibi ve spor ile desteklenmesi yararlı olacaktır.

Mideye yabancı bir cisim konduğu için mide alışma sürecine ihtiyaç duyacaktır. Bazen bazı kişilerde -kısa süreliğine de olsa- bulantı ve rahatsızlık hissine neden olabilmektedir. Bu sürecin olmaması için yaklaşık 1 hafta önceden mideyi rahatlatıcı ilaçlarla desteklenmesi bu süreci kolaylaştırmaktadır.

Mide balonu patlar mı? Patlarsa ne olur?

Mide balonları oldukça esnek ve dayanıklı malzemelerden üretilmektedir. Mide balonu taktığımız hiçbir hastamızda böyle bir şey ile karşılaşmasak bile küçük bir ihtimal bile olsa patlama ihtimali vardır.

Mide balonları takıldığı sırada içi metilen(mavi) sıvı ile doldurularak şişirilir. Balonun patlaması durumunda idrarda yeşimtırak bir renk oluşur. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda mide balonu patlamış ya da sızdırıyor olabilir. Balonun patlamasında herhangi zararlı bir durum yoktur. Doktorunuz ile iletişime geçmenizi öneririz.

Online randevu

Telefon

Canlı Destek

Bmı

Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi

Sağlı Truzim belgesi - web alt banner

Adres

map-icon

Kuşkavağı Mahallesi 542. Sokak Yakamoz Plaza No:1/4 Konyaaltı Antalya

facebookinstagram

Telefonlar